Μπάσκετ » NBA

Υποδοχή ηρώων στο Ντάλας !!

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011

Πηγή: ΣΠΟΡ-FM

Εκατοντάδες φίλαθλοι των Μάβερικς υποδέχτηκαν την αποστολή της ομάδας, που επέστρεψε από το Μαϊάμι ως πρωταθλήτρια του ΝΒΑ.

Ο ιδιοκτήτης των «Μαβς», Μαρκ Κιούμπαν, ξεπρόβαλε από το αεροπλάνο, που πέρασε από μία υδάτινη αψίδα, με το τρόπαιο ανά χείρας, ενώ τον ακολούθησε ο Ντιρκ Νοβίτσκι κρατώντας το έπαθλο για τον MVP του τελικού.

Ένας φράκτης χώριζε για λίγα μέτρα τον κόσμο από τους λαϊκούς ήρωες του Ντάλας. Οι εορτασμοί θα συνεχιστούν, καθώς έχει προγραμματιστεί παρέλαση στους δρόμους της πόλης, με τον Κιούμπαν να αναλαμβάνει όλα τα έξοδα για την επιπλέον αστυνομική δύναμη που θα χρειαστεί για την τήρηση της τάξης.

Πάντως δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα στο Ντάλας στις πρώτες ώρες μετά τη στέψη των νέων πρωταθλητών. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, έγιναν 14 συλλήψεις κι αρκετές μικροζημιές σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία.


Ρεκόρ τηλεθέασης στον έκτο τελικό

Το υψηλότερο ποσοστό τηλεθέασης για έκτο τελικό του ΝΒΑ τα τελευταία έντεκα χρόνια σημείωσε αυτός που έκρινε τον τίτλο στις ΗΠΑ τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ο μέσος όρος τηλεθέασης επί του συνόλου των ανοικτών δεκτών ήταν 15%, ποσοστό που είναι το υψηλότερο μετά τον έκτο αγώνα των τελικών του 2000, όταν οι Λέικερς κατέκτησαν τον τίτλο απέναντι στους Σέλτικς. Έκτοτε έχουν γίνει άλλοι πέντε τελικοί που έχουν φτάσει τουλάχιστον στα έξι ματς.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως σε σχέση με τον αντίστοιχο έκτο τελικό του 2006, όταν το Μαϊάμι πανηγύρισε τον τίτλο απέναντι στο Ντάλας, υπήρξε αύξηση κατά 35% στην τηλεθέαση και αντίστοιχα αύξηση κατά 22% σε σχέση με τον περσινό έκτο αγώνα μεταξύ Λέικερς και Σέλτικς, σε μία σειρά που κρίθηκε στα επτά ματς.

Το ποσοστό τηλεθέασης του αγώνα ήταν το τρίτο υψηλότερο από το 2003 και μετά, όταν το «ABC» άρχισε να προβάλει τους τελικούς. Υψηλότερα «νούμερα» έκανε μόνο ο περσινός έβδομος τελικός (18,2%) και το πέμπτο ματς των τελικών του 2004 ανάμεσα σε Λέικερς και Πίστονς (15,5%).

Η τηλεθέαση στο Ντάλας έφτασε το 39,8% και στο Μαϊάμι το 36,2%.


Live Scores
Videos