Ειδήσεις » Φόρμουλα

Πρώτος ο Μπότας στην Αυστρία !!

Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

Πηγή: ΣΠΟΡ-FM

Ο Βαλτέρι Μπότας ήταν ο νικητής του γκραν-πρι της Formula 1 στην Αυστρία. Στη δεύτερη θέση ο Φέτελ, στην τρίτη ο Ρικιάρντο. Έμεινε στην τέταρτη ο Χάμιλτον.


 
Μέχρι και την κατάκτηση του τίτλου μπορεί να κοιτά, πλέον, κατάματα ο Βαλτέρι Μπότας.

Ο Φιλανδός πιλότος της Mercedes υπερασπίστηκε την pole-position που είχε, και έριξε πρώτος την καρό σημαία στο γκραν-πρι της Αυστρίας κατακτώντας τη δεύτερη εφετινή νίκη του παρά τη μεγάλη πίεση που δέχθηκε.

Από ποιον; Τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Προσπάθησε αλλά, τελικά, έμεινε στη δεύτερη θέση, αυξάνοντας όμως την διαφορά του από τον Χάμιλτον στη βαθμολογία, ο οποίος ήταν τέταρτος. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Ρικιάρντο.


Ο Μπότας οδήγησε αρκετά γρήγορα από την έναρξη του γκραν-πρι, την στιγμή που ο Φέτελ μπόρεσε με τον ίδιο τρόπο να κρατήσει την δεύτερη θέση με ευκολία. Ο Χάμιλτον ξεκίνησε από την 8η θέση λόγω αλλαγής κιβωτίου, αλλά ανέβηκε γρήγορα στην έκτη.

Συγκλονιστικές αλλαγές δεν υπήρξαν και μετά τα πιτς. Ο Χάμιλτον μπήκε πρώτος στα πιτς, στον 32ο γύρο και ανέβηκε στην 4η τέταρτη θέση βγαίνοντας από αυτά. Στον 34ο ο Ρικιάρντο, στον επόμενο ο Φέτελ και στον 42ο ο Μπότας, χωρίς όμως να διαφοροποιηθεί κάτι στην κατάταξη μέχρι και το τέλος.

Το μόνο που συνέβη ήταν ο Φέτελ να μειώσει τη διαφορά από τον Μπότας και να τον πιέζει αρκετά για να περάσει πρώτος αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Και αντίστοιχα, ο Χάμιλτον να πλησιάσει τον Ρικιάρντο, χωρίς όμως να μπορέσει να κάνει την προσπέραση.


Live Scores
Videos