Ειδήσεις » WRC

Ένσταση από Citroen κατά VW στο Ακρόπολις !!

Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Πηγή: ΣΠΟΡ-FM

Δραματική τροπή παίρνει το Ράλι Ακρόπολις μετά την έγγραφη ένσταση που κατέθεσε η Citroen κατά της Volkswagen. Εξετάζεται η ένσταση και δεν έχουν επικυρωθεί ακόμη τα τελικά αποτελέσματα.

 Πιθανώς να κριθεί εκτός... δρόμων το αποτέλεσμα του Ράλι Ακρόπολις. Η Citroen κατέθεσε ένσταση κατά της Volkswagen κάνοντας λόγο για μία μηχανική παρατυπία (που δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη) στη διάρκεια του ιστορικού αγώνα του WRC.

Η καταγγελία αφορά τα αυτοκίνητα του νικητή του αγώνα, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, του τέταρτου Αντρέας Μίκελσεν και του δέκατου Σεμπαστιάν Οζιέ.

Αρχικά η αρμόδια επιτροπή, στην οποία συμμετέχει και ο Παύλος Αρναούτης (μαζί με τον πρόεδρο Ρόμπερτ Ράιντ και τον Ούβε Σμιντ) είχε απορρίψει την ένσταση, αλλά μετά από δύο επιπλέον ενστάσεις αποφάσισε να εξετάσει την υπόθεση και να μην επικυρώσει το αποτέλεσμα του αγώνα.

Σε περίπτωση που κριθεί ότι υπάρχει παράβαση των κανονισμών, νικητής θα είναι ο δεύτερος του αγώνα, Ντάνι Σόρντο, με Citroen.


Δεν τον έπιασε το... Μάτι !!

Την ώρα που οι Οζιέ, Χιρβόνεν και Νόβικοφ αντιμετώπιζαν κλαταρίσματα και μηχανικά προβλήματα ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα οδηγούσε ακάθεκτος στο ράλι Ακρόπολις.

Για τι να πρωτοπανηγυρίσει ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα;

Ο Φινλανδός οδηγός έσπασε πολλές... κατάρες στον έκτο γύρου του Παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι, αφού για πρώτη φορά στην καριέρα του πανηγύρισε τη νίκη στο ράλι Ακρόπολις, η οποία συνοδεύτηκε με την πρώτη του νίκη πίσω από το τιμόνι του Polo R.

O 28χρονος οδηγός κέρδισε τον αγώνα, έχοντας κάνει τον ταχύτερο χρόνο σε τέσσερις ειδικές διαδρομές, ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, πίσω από τον πρωτοπόρο, Σεμπαστιάν Οζιέ.

Ο Λάτβαλα πέρασε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, εκμεταλλευόμενος το κλατάρισμα του Ευγκένι Νόβικοφ στην τέταρτη ειδική του αγώνα (SS4).

Στη συνέχεια ο οδηγός της Volkswagen αύξησε σταδιακά τη διαφορά του από τους υπόλοιπους, φτάνοντας στην τελευταία ημέρα του αγώνα, έχοντας το πλεονέκτημα να οδηγεί αργά, χωρίς να ρισκάρει, φτάνοντας στην όγδοη νίκη στην καριέρα του.

«Απίστευτο, πήρα την πρώτη μου νίκη με την Volkswagen. Το συναίσθημα είναι καταπληκτικό. Είχα μία δύσκολη έναρξη του πρωταθλήματος. Πριν από 10 χρόνια έτρεξα για πρώτη φορά εδώ στο WRC και μου πήρε 10 χρόνια να κερδίσω. Σήμερα το πρωί άρχισα να σκέφτομαι τη νίκη, η σημερινή μέρα ήταν ατελείωτη», δήλωσε ο νικητής του Ακρόπολις.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ντάνι Σόρντο με Citroen. Ο Ισπανός οδηγός την τελευταία ημέρα του αγώνα δεν θέλησε να πιέσει, αφού συμβιβάστηκε με τη θέση του.

«Καταπληκτικό σαββατοκύριακο. Δεν είχαμε προβλήματα και η θέση του πόντιουμ θα μου δώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση», δήλωσε ο οδηγός της DS3.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Τιερί Νουβίλ, ο οποίος μετά το Μεξικό (3η θέση) αναβαίνει ξανά στο πόντιουμ.

«Ένα καλό σαββατοκύριακο για μας, δεν κάναμε λάθη, κάναμε καλούς χρόνους, διατηρήσαμε τη θέση μας. Η τελευταία ειδική ήταν λίγο πονηρή. Κάποια στιγμή νόμιζα πως είχαμε κλατάρισμα, και έκοψα λίγο, αλλά κατάλαβα ότι όλα ήταν καλά και πίεσα περισσότερο», τόνισε ο Γάλλος μετά το τέλος του αγώνα.

Εντυπωσιακές ήταν οι... μάχες των Αλ Ατίγια και Μίκελσεν, με τον δεύτερο να μην καταλαβαίνει από πέτρες και βράχους.

Ο Νορβηγός την τελευταία ημέρα του αγώνα κέρδισε τις τρεις από τις τέσσερις ειδικές, ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση, από την οποία εκτόπισε τον οδηγό από το Κατάρ.

Μεγάλοι άτυχοι του 59ου ράλι Ακρόπολις ήταν οι Ευγκένι Νόβικοφ, Μίκο Χιρβόνεν και Σεμπαστιάν Οζιέ. Ο Ρώσος έδειχνε ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, ωστόσο το κλατάρισμα στην SS4 ήταν η αιτία να χάσει πολύτιμο χρόνο.

Ο Μίκο Χιρβόνεν στάθηκε πιο άτυχος, αφού είχε δύο κλαταρίσματα. Τελικά, ολοκλήρωσε τον έκτο αγώνα της χρονιάς από την έβδομη θέση.

Το μηχανικό πρόβλημα στο Polo R στην πρώτη ειδική του αγώνα εμπόδισε τον Σεμπαστιάν Οζιέ να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την δέκατη θέση.

Αξιοσημείωτη ήταν η απόδοση του Ρόμπερτ Κούμπιτσα, ο οποίος τερμάτισε στην 11η θέση στη γενική κατάταξη και στην πρώτη στην κατηγορία του WRC2.


Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Λάτβαλα, VW , 3:31:01.2
2. Σόρντο, Citroen, +1:50.0
3. Νουβίλ, M-Sport Ford, +2:14.1
4. Μίκελσεν, VW + 3:55.1
5. Αλ Ατίγια, Citroen- Qatar WRC +4:12.6
6. Όστμπεργκ, M-Sport Ford, + 5:48.7
7. Χιρβόνεν, Citroen, +8:00.7
8. Πρόκοπ, Czech Ford, +8:01.26:39.2
9. Νόβικοφ, M-Sport Ford, +8:11.8
10. Οζιέ, VW, +10:10.310:23.2


Νικητές ειδικών:

SS1: Ευγκένι Νόβικοφ
SS2: Ευγκένι Νόβικοφ
SS3: Γιάρι Λάτβαλα
SS4: Γιάρι Λάτβαλα
SS5: Γιάρι Λάτβαλα
SS6: Ντάνι Σόρντο
SS7: Γιάρι Λάτβαλα
SS8: Ευγκένι Νόβικοφ * Υπό συνθήκες βροχής
SS9: Ευγκένι Νόβικοφ
SS10: Σεμπαστιάν Οζιέ* Υπό συνθήκες βροχής
SS11: Αντρέας Μίκελσεν
SS12: Αντρέας Μίκελσεν
SS13: Αντρέας Μίκελσεν
SS14: Σεμπαστιάν Οζιέ


Βαθμολογία οδηγών:

1. Σεμπαστιάν Οζιέ, 126
2. Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, 74
3. Σεμπαστιάν Λεμπ, 68
4. Μίκο Χιρβόνεν, 63


Ομάδες και οδηγοί ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 20-23 Ιουνίου στον αγώνα της Ιταλίας.

 

 

Live Scores
Videos